Ulosottorekisteri

Ulosottorekisteriä ylläpitää ulosottoviranomaiset. Rekisteri tukee heidän tehtävien suorittamista. Se on valtakunnallinen järjestelmä, johon kaikilla ulosottoviranomaisilla on pääsy.

Järjestelmään on rakennettu hakemiston lisäksi myös valvontajärjestelmä, joka vahtii tietojen käyttöä, jotta väärinkäytöksiä ei pääse käymään.

Kaikista järjestelmään lisätyistä tiedoista vastaa aina paikallinen viranomainen, jolla pitää olla virkaan liittyvä syy käsitellä sitä tietoa.

Ulosottokaari määrittelee ulosottorekisterin käyttöä ja muista sitä koskevia tietoja. 

Yksittäiseen ulosottoon liittyvät hallintatiedot tulee poistaa rekisteristä aina 30 vuoden kuluttua siihen liittyvän tapauksen vireilletulosta. Rekisteriin merkityt ulosottokaaren määrittelemät erityistiedot poistetaan 10 vuotta merkinnän tekemisen jälkeen tai jopa aikaisemmin, jos tietoja ei enää tarvita. Tosin tietoja voidaan myös säilyttää pidempään, jos siihen on erityinen syy. Maksimi aika näiden tietojen säilyttämiselle on kuitenkin 20 vuotta.

Ulosottorekisteristä voi saada ulosottotiedot. Ne käytännössä saadaan todistuksen muodossa. Kuka tahansa voi tilata todistuksen 6 euron hintaan. Sen voi tilata täältä.

Leave A Response